Blog
//
Administrator
//
01/25/2013
//
Ryzyko zawodowe, według Ministerstwa Pracy, rozumiane jest jako:
„prawdopodobieństwo wystąpienia niepożądanych zdarzeń (zagrożeń) związanych z wykonywaną pracą, powodujących straty oraz ich skutków dla zdrowia lub życia pracowników w postaci chorób zawodowych i wypadków przy pracy”
Pojęcie ryzyka zawodowego zostało ustalone w dyrektywie unijnej z dnia 12…
Czytaj więcej »
Blog
//
Administrator
//
11/20/2012
//
Good Hygiene Practice
Dobra Praktyka Higieniczna – (ang. GHP – Good Hygienic Practice). Działania, które muszą być podjęte, i warunki higieniczne, które muszą być spełniane i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności – zgodnie z art. 3 ust. 3 pkt. 8 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 r.
Czytaj więcej »